Шофьорите, които рискуват отхвърлянето с късни застрахователни искове

хиляди автомобилисти излагат исковете си на риск, като не уведомяват своя застраховател веднага, ако нещо се е случило с колата им, според автомобилната застраховка на AXA.
Auto Express може изключително да разкрие, че средното забавяне между възникналия инцидент и подаването на иск е 11 дни, въпреки че някои произшествия не бяха съобщени почти година по -късно.
Реклама – Статията продължава по -долу

• Най -добрите автомобилни застрахователни компании 2014
Анализът на 100 000 искове установи, че 51 на сто от шофьорите са чакали повече от седмица, което AXA заяви, че излага искането си на риск. Кристин Матюс от автомобилната застраховка на AXA заяви, че ако е безопасно, най -добре е да се обадите от местопроизшествието. Тя обясни: „Обаждането на две или три седмици по -късно означава, че вие ​​или вашият застраховател може да пропуснете жизненоважна информация, което би могло да затрудни да докажете дали сте или не сте били виновни, например.“
Най -често забавеният иск беше щетите от предното стъкло, като автомобилистите отнеха средно 17 дни, за да го съобщят. Случаите на пожар, щети или кражби обикновено имат най -бързите времена на обрат и най -вероятно ще бъдат докладвани на следващия ден.
• Оферта за ограничаване на фалшивите искове за застраховане на камшик
AXA обаче установи, че някои ищци все още отнемат месеци, за да предупредят застрахователя си за престъпна дейност. Един клиент забави, призовавайки 276 дни преди да подаде иск за вандализъм.
Няма конвенционален срок за претенции, въпреки че Асоциацията на Британската застрахователна брокери заяви, че някои политики имат времеви графики в техните условия.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *