Различни нива на автономни технологии за превозни средства объркват държавните застрахователи на автомобилистите

Индустрията за застраховане на превозни средства предупреди производителите срещу потенциално объркващи купувачи на превозни средства с различни нива на технологии за превозни средства без шофьор на борда на нови превозни средства, което може да доведе до по -голям брой произшествия.
Автоматизираната група за шофиране на застрахователи (ADIG), ръководена от Асоциацията на британските застрахователи (ABI) в партньорство с проучвателното проучване на Thatcham, въведе бяла книга, подчертаваща опасенията на индустрията относно шофьорите, които са объркани от различни нива на автономни технологии за шофиране на борда на нови автомобили.
Реклама – Статията продължава по -долу

Има шест различни нива на автономия на превозните средства, като ниво 0 не предлага технология за самостоятелно шофиране, както и ниво 5 са ​​напълно автономни автомобили. Средните нива се отнасят до застрахователите, тъй като има опасения, че водачите може да не са напълно осъзнати кога да върнат обратно от колата. Повечето производители сега предлагат някакъв вид автономия като част от своя състав.
• Автономни нива на превозното средство: стъпките към самото шофиране на вашето превозно средство са обяснени
Документът предполага, че производителите започват ясно да обозначават различни нива на автономия в своите превозни средства, както и обясняват разликите в шофьорите. Също така призовава регулаторите да мислят за нови изисквания за стил за автономни, както и за полуавтономни превозни средства. Пазарът на застрахователно покритие също иска незабавен достъп до данните на автомобила, отговарящи на инциденти, за да определи дали водачът или превозното средство са били отговорни за произшествието.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *