Техниката на Hyundai водородна вълна за получаване на две нови усилвания на водородни горивни клетки през 2023 г.

Hyundai обяви, че ще стартира две нови властови сделки с водородни горивни клетки през 2023 г., като част от мисията си да популяризира технологията до 2040 г. Съобщението е направено На конференцията на Hyundai на водородна вълна, която показва плановете на фирмата да направи технологията „лесно използвана за всички, всичко и навсякъде“.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Компанията ще предложи две версии на своята стека на водородни горивни клетки от трето поколение, произвеждащи съответно 100kW и 200kW. Първият е разработен за използване в пътнически автомобили (като сегашния SUV Nexo), докато вторият е специално разработен за използване в търговските превозни средства.

Hyundai Vision FK водороден спортен автомобил концепция пакети 670bhp

Тъй като Nexo беше стартиран през 2018 г., Hyundai намали размера на своя 100KW стек за водородни горивни клетки с 30 на сто, което се казва, че прави по -просто да се прилага за редица различни типове автомобили. Единицата с 200kW също е сходен размер на NEXO, но осигурява двойно изхода на мощността.
До 2030 г. Hyundai има за цел да произведе автомобил с водородни горивни клетки с подобна цена на електрическо превозно средство на батерията, благодарение на подобрената ефективност на производството на нейните мощност от следващо поколение. Фирмата има желание да отбележи, че тя вече е намалила цената на технологията през предходните 20 години – с потресаващи 98 на сто в сравнение с прототипните си горивни клетки през 2003 г.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *