Uncategorized

„Нашият преминаване към Electric скоро ще превърне ръчните автомобили за шофиране в изгубено изкуство“

Много е написано за забраната за продажбата на нови автомобили за бензин и дизел през 2030/2035 г., като различни истории покриват всичко – от сравнително високите високи Разходи на EVs и как да замените загубеното миризма, към проблемите на таксуването на улицата, етиката на веригата за доставки, пазарния апетит и неудобството на обхвата.
Но има един въпрос, който не е адресиран: Какво ще се случи с способността ни да караме автомобили с ръчни скоростни кутии, след като всеки нов автомобил е EV?

DSG: Какво е скоростна кутия за директно смяна и как работят?

Ето как се играе този проблем: Най -добре сега, ако искате да карате кола с ръчна скоростна кутия, трябва да вземете шофьорския си изпит в ръчна кола. Вземете теста си в автомобил и, освен ако не върнете теста си в автомобил с три педали, вие сте ограничени до самостоятелно прехвърляне на предавания.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Може би не е изненадващо, че около 90 на сто от учащите се избират за ръчния вариант (като интересна странична бележка, скоростта на преминаване е значително по -висока за тези хора). И макар че делът на тестовете само за авто е увеличило от около четири до 10 на сто през годините, ясно е, че много хора искат възможността да управляват наръчници в хода на шофьорската си кариера.
Но с изключение на една или две куриози като оригиналната Honda Insight, всеки хибриден, плъгин хибриден и електрически автомобил се предлага с автоматична скоростна кутия. Технологията може да се развие (и ние ще премахваме леки хибриди, които няма да избягат от забраната на 2030 г.), но засега всичко, което няма чист бензинов или дизелов двигател, се предлага само с два педала.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *