„Не се заблуждавайте, постигането на емблематично състояние е трудно“

Какво прави емблематичния автомобил? Това беше загрижеността, породена от мениджъра на Mercedes Dieter Zetsche при неотдавнашното въвеждане на новия G-Wagen.
Г -н Zetsche имаше свои възгледи, както и беше трудно да се разпали с всякакъв тип от тях. Първо, каза той, икона трябваше да предложи „без компромиси“ в представянето си. Също така трябва да бъде мигновено разпознаваем, като е определил поглед. Както и накрая, той се забърка, трябваше да има това, което той нарича „вградена история“.
Реклама – Статията продължава по -долу

• Открита 2018 Mercedes G-Class
Наред с G-Class, четири дизайна, които той почувства, че са маркирани необходимите кутии, за да се мислят за иконите, са Porsche 911, Jeep Wrangler, Ford Mustang, както и 300 SL на собствената му компания. Справедлив избор? Бих се борил да предложа с всякакъв тип от този квартет.
Към този списък бих добавил ориентировъчно Fiat 500, както и Mini/Mini, които продължават да процъфтяват в съответните си области на пазара, въпреки непрекъснато променящите се модни. Въпреки това, едно нещо, което всички тези автомобили и камиони подчертават, е точно колко е трудно за производителя да премести икона на дизайна.
Това е причината MINI да не е променил всичко толкова от прераждането си през 2001 г., както и защо съм сигурен, че следващият Fiat 500 ще бъде изключително близко копие на настоящото.
Тъй като не се заблуждавайте: макар да постигате емблематично състояние е невероятно трудно, загубата му е сравнително лесно, проста стил се разминава. Като доказателство бих ви насочил към сегашния Volkswagen Beetle, който поне на моите очи е карикатурен пастич на много харесвания оригинал.
Разбира се, има още един автомобил и камион, който е невъзможно да се игнорира в дебат относно иконите за автомобили: собственият защитник на Land Rover на Великобритания. Традиционният 4×4 приключи производството през януари 2016 г.
Истината, че две години по -късно все още чакаме да видим неговия наследник, подсказва, че Land Rover разбира само добре каква фина линия трябва да стъпва, за да създаде стил, който живее толкова, колкото легендата.
Великобритания е разработила много моторни икони, но кои правят топ 50? Проверихме нашия списък на най-големите понастоящем британски автомобили …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *