Над 5,5 милиона автомобили са забавили MOT при удължаване на Covid

Собствениците на над 5,5 милиона автомобила са имали сертификати за MOT на своите превозни средства законно разширени през 2020 г. по правителствена схема, позволяваща тестовете да бъдат забавени с до шест месеца, официален DVSA ( Агенция за стандарти за шофьори и автомобили) Фигури показват.
АА предупреди шофьорите, че резервациите на MOT ще бъдат в особено голямо търсене през следващия месец, тъй като онези автомобили, които бяха разширени сертификатите им, ще се дължат на теста си през септември, заедно с всички останали автомобили, които обикновено ще бъдат оценени през месеца.

Контролен списък за тестване на MOT: Най -добрите предложения, за да помогнете на колата си да премине за първи път

Според анкета от 14 688 шофьори, проведени от АА, 20 на сто от шофьорите във Великобритания се възползваха от удължаването като цяло, като този брой нараства до 71 на сто в Северна Ирландия и 23 на сто в североизточната част на Англия.
Реклама – Кратката статия продължава по -долу

Освен това само 75 на сто от анкетираните заявиха, че резервират колата си за пълна услуга поне веднъж годишно, докато други 19 на сто обслужват колите си, но по -рядко от тази. Около шест процента никога не са поставяли колата си през пълна услуга – шофьорите на възраст от 18 до 24 години, а членовете на домакинствата с ниски доходи са най -малко вероятно да се обслужват автомобилите си, въпреки че тези групи обикновено притежават по -стари автомобили, които са много по -склонни да търпят големи механични проблеми .
Джак Кузис, ръководител на политиката за пътища в АА, каза: „С много повече от 5,5 милиона автомобила, отлагащи MOT, е от съществено значение те да бъдат оценени, за да гарантират, че са безопасни за използване. MOT центровете вече усещат напрежението и с настъпването на „супер септември“, здравите шофьори могат да изпрепятстват играта.
Той добави: „Обикновено хората оставят да резервират своя MOT до последния възможен момент, шофьорите този път няма да имат този лукс.“
Дадохте ли колата си удължен mot? Уведомете ни в коментарите по -долу …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *